Θέλεις να αγοράσεις νέο smartphone, αλλά δυσκολεύεσαι να διαλέξεις;

0
174

Είσαι λάτρης της τεχνολογίας; Θέλεις να αγοράσεις νέο smartphone, αλλά δυσκολεύεσαι να διαλέξεις κάτι που να καλύπτει τις ανάγκες σου; Εμείς σου βρήκαμε λοιπόν την λύση!

Τα νέα smartphones θα μπορούσε κανείς να πει, ότι χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με τη χρήση που θέλει να κάνει ο αγοραστής. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν smartphones ιδανικά για σένα που θέλεις να έχεις την τέλεια φωτογραφία αλλά και για σένα που επιθυμείς μια πιο απλή και καθημερινή χρήση.

Εμείς θα σου αναφέρουμε όλες τις κατηγορίες των smartphones και τις πιο καλές επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σου:

1. Πολλαπλές χρήσεις ταυτόχρονα

Γενικά όσον αφορά την χρήση και τις δυνατότητες ενός smartphone, ρόλο παίζει ο επεξεργαστής καθώς και η RAM του. Προτίμησε λοιπόν κάποιο smartphone με νέο επεξεργαστή και με Ram τελευταίας τεχνολογίας αν θες να κάνεις πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Για παράδειγμα:

Xiaomi Mi A2 (128GB)

Το Xiaomi Mi A2 (128GB) είναι το ιδανικό smartphone για να καλύψει κάθε τέτοια ανάγκη σου. Διαθέτει 6άρα Ram παρέχοντάς σου τη δυνατότητα να περνάς αμέτρητη ώρα στο σκρολάρισμα στα social media, να ακούς μουσική μέσα από γνωστές εφαρμογές και να έχεις πολλά παράθυρα ανοικτά ( χωρίς να κολλήσει ούτε δευτερόλεπτο ). Επιπρόσθετα, η τιμή του είναι σχετικά προσιτή στα 234,50 € αν σκεφτείς τις δυνατότητες που σου προσφέρει!

Huawei P20 Lite Dual (64GB)

Μία δεύτερη αλλά εξίσου δυνατή επιλογή είναι το Huawei P20 Lite Dual (64GB). Το κινητό διαθέτει 4άρα Ram, ωστόσο οι δυνατότητες που σου παρέχουν οι δύο 4πύρηνοι  επεξεργαστές σε “ταξιδεύει” σε άλλο Level! Το μόνο αρνητικό που έχει η συγκεκριμένη επιλογή σε σχέση με την προηγούμενη, είναι η μικρή του χωρητικότητα 64gb σε σχέση με τα 128gb του Xiaomi Mi A2. Βέβαια η τιμή του είναι σχετικά πιο χαμηλή καθώς δεν ξεπερνά τα 207 €.

2. Κάμερα

Huawei Mate 10 Lite Dual (64GB)

To Huawei Mate 10 Lite Dual είναι μία καλή επιλογή για σένα που επιθυμείς να μετατρέψεις το κινητό του σε μια μικρή φωτογραφική μηχανή! Οι δύο φακοί στην πίσω μεριά της συσκευής 16Mpixels και 2Mpixels είναι ικανοποιητικοί, αφού παρέχουν όλα τα “must” για την λήψη “επαγγελματικών” φωτογραφιών. Η τιμή του είναι προσιτή αφού δεν ξεπερνά τα  200 ευρώ! (197 € )

Honor 10 (64GB)

Οι κάμερες του Honor 10, αν και είναι από την ίδια εταιρεία με το Mate 10 Lite Dual, δεν θεωρούνται τόσο καλές για τη λήψη “επαγγελματικών” φωτογραφιών, διότι ξεπερνούν τα 16Mpixel. Ιδανικά Mpixels για τη λήψη φωτογραφιών είναι μέχρι και 14Mpixels καθώς παραπάνω η κάμερα διαμορφώνει “κατά εκτίμηση δική της” την εικόνα, γεγονός που κάποις φορές επηρεάζει το αποτέλεσμα που θα έχουμε αρνητικά. Το Honor 10 ως πιο “καλή” και ακριβή σειρά της Huawei, κοστίζει πολύ πιο πάνω από το Mate 10 Lite Dual στα 280,73€. Βέβαια ρόλο στην τιμή παίζει και το γεγονός πως το Mate 10 Lite Dual πρόκειται για τηλέφωνο του 2017, σε αντίθεση με το Honor 10 του 2018.

3. Ανάλυση

Αν θέλεις να βλέπεις σε τέλεια ανάλυση τα βίντεο και τα γραφικά στις διάφορες εφαρμογές, τότε μεγάλη σημασία πρέπει να δώσεις στην ανάλυση του κινητού!

 Samsung Galaxy S8 (64GB)

Ένα δυνατό κινητό με τέλεια ανάλυση για τα παιχνίδια σου είναι το Samsung Galaxy S8, αφού η ανάλυση φτάνει στα 2560Χ1440p ()! Η ανάλυση δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να “βιώνει” την εμπειρία των βίντεο σαν να συμμετέχει και ο ίδιος σε αυτά. Ωστόσο, η αξία ενός τέτοιου κινητού ξεπερνά τα μικρά ποσά… Το κινητό κοστολογείται στα 369,87 €.

Huawei P10 Plus (128GB)

Μία εξίσου δυνατή επιλογή είναι και το Huawei P10 Plus που η ανάλυση του φτάνει τη 4Κ. Βέβαια η Huawei χρησιμοποιεί πιο σκούρα παλέτα χρωμάτων δημιουργώντας περισσότερη αληθοφάνεια στα αντικείμενα που παρουσιάζει σε σχέση τα ανοιχτά χρώματα της Samsung! Η τιμή και εδώ ξεπερνά τα 300 ευρώ αφού ανέρχεται στα 385,11 €.

Xiaomi Redmi Note 6 Pro (64GB)

Αν τέλος επιθυμείς ένα κινητό που να σου παρέχει καλή ανάλυση αλλά όχι , ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και το Xiaomi Redmi Note 6 Pro. H ανάλυση εδώ φτάνει 1920Χ1080p, γεγονός που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθήσει βίντεο σε ανάλυση 1080p λίγο πιο κάτω δηλαδή από το 4K. Η τιμή στο συγκεκριμένο κινητό αλλάζει τελείως σε σχέση με τις δύο επιλογές, διότι ανέρχεται μόλις στα 172 €.

4.Μπαταρία

Τελευταίος, αλλά εξίσου σημαντικός παράγοντας, είναι η μπαταρία. Πολλοί χρήστες “μετανιώνουν” επιλογές που είχαν κάνει στο παρελθόν καθώς η χωρητικότητα της μπαταρίας με βάση τη χρήση τους δεν επαρκεί! Όσο μεγαλύτερη η οθόνη, ταχύτερος ο επεξεργαστής και περισσότερη η μνήμη RAM τόσο μεγαλύτερη και η κατανάλωση της μπαταρίας.

Huawei Mate 20 Dual (4GB/128GB)

Μία “πολυτελής” επιλογή είναι και το Huawei Mate 20 Dual. Η μπαταρία στο συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο αγγίζει την αξιέπαινη εκτίμηση των 4.000mAh. Ποσοστό που διαρκεί συνολικά σχεδόν μία μέρα εντατικής χρήσης. Βέβαια η τιμή μπορεί να χαρακτηριστεί “τσιμπημένη” αφού αγγίζει τα 510 €.

Samsung Galaxy S7 Edge (32GB)

Αν πάλι ψάχνεις για κάτι πιο οικονομικό καλή επιλογή είναι και το Samsung Galaxy S7 Edge με συνολική χωρητικότητα μπαταρίας 3600 mAh, ικανή να αντέξει περίπου 12 ώρες έντονης χρήσης. Η τιμή δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την προηγούμενη επιλογή, αφού κοστίζει 450,00 €.

Εμείς εδώ στο Athensstories.gr σου προτείναμε κάποιες επιλογές, ωστόσο η απόφαση είναι φυσικά δική σου. Οι τιμές είναι ενδεικτικές με βάση μία μικρής έρευνας αγοράς που πραγματοποιήσαμε για σένα!   

Σχολίασε το