spot_img

Η vegan chef Ηλιάνα Μπάκα στο Athensstories

Πως ξεκίνησε η σχέση σου με τη ζαχαροπλαστική;

Ήμουν πάντα λάτρης του φαγητού και του γλυκού μα δε γνώριζα πόσο πολύ αγαπώ τη μαγειρική έως ότου μετανάστευσα στην Ιταλία στα τέλη του 2014 και διέθετα τη δίκη μου κουζίνα & ελευθερία σε αυτήν. Εκεί ενημερώθηκα για τον βιγκανισμό επίσης.

Μου πήρε μόνο μια μέρα να αλλάξω τη διατροφή μου και από το έτος του 2015 ήμουν ήδη ενημερωμένη όχι μόνο για το φαγητό που τρώω μα και για τα ρούχα που φορώ και τα πλαστικά που αγοράζω.

Λόγω του ότι τα ζωικά προϊόντα βρίσκονται σχεδόν παντού σε ό,τι αγοράζουμε, χρειάστηκε να μάθω να τα φτιάχνω όλα μόνη μου. Μου έγινε εμμονή και μου άρεσε τόσο πολύ που ανακάλυπτα νέα συστατικά που δε τα είχα καν ακούσει πιο πριν. Είχα περισσότερη κλίση στα vegan γλυκά διότι έβρισκα μεγαλύτερη δυσκολία στο να πετύχω το ίδιο αποτέλεσμα με τα γλυκά που περιέχουν ζωικά προϊόντα.

Άρχισα λοιπόν κάθε μέρα να επενδύω και να κάνω εξάσκηση και στο τέλος τα μοίραζα παντού για να μου πουν εντυπώσεις. Άρεσαν τόσο πολύ που άρχισαν να μου κάνουν παραγγελίες. Έτσι έγινε ακόμη ένα από τα επαγγέλματα μου.

Πόσο εύκολο θεωρείς είναι να ασχολείσαι με τη vegan κουζίνα στην Ελλάδα;

Ευτυχώς στην Ιταλία τα περισσότερα συστατικά τα έβρισκα εύκολα μέχρι και στο τοπικό μου σούπερ μάρκετ. Στην Ελλάδα δυστυχώς είναι δυσεύρετα ή τόσο ακριβά που είναι δύσκολο για μια εταιρία να λειτουργήσει. Οπότε προς το παρόν προμηθεύομαι τα συστατικά μου από το εξωτερικό .

Κατά πόσο πιστεύεις, ότι οι Έλληνες είναι δεκτικοί προς αυτή τη νέα τάση;

Οι Έλληνες είναι πολύ πιο δεκτικοί στον βιγκανισμο κι ευαίσθητοι σε σχέση με την Ιταλία. Πιστεύω σαν χώρα είμαστε πιο κοντά στα ζώα και μας αρέσει πάντα η διαφορετικότητα. Ο βιγκανισμος είναι επιτέλους μια διαφορετικότητα που αξίζει, που σώζει και που κάνει καλό σε όλους.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχεις αντιμετωπίσει στον επαγγελματικό σου χώρο;

Όπως είπα και προηγουμένως η δυσκολία που αντιμετωπίζω στην Ελλάδα είναι η διαθεσιμότητα των πρώτων υλών. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ συστατικά διαφορετικά από τις άλλες εταιρίες και την ίδια στιγμή να νοιάζομαι για την ποιότητα και την τιμή .

Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία τα ριάλιτι έχουν επιστρέψει μαζικά στην τηλεόραση. Τι πιστεύεις για τους νέους που συμμετέχουν σε μαγειρικά ριάλιτι;

Τα ριάλιτι είναι γενικά διασκεδαστικά και τα βλέπω ως παιχνίδι. Η ζωή γενικώς είναι ένα παιχνίδι και χρειάζεται να παίξουμε και να την απολαύσουμε. Είναι μια ωραία εμπειρία αν και σχεδόν ποτέ δεν είχα επαφή με την τηλεόραση, αλλά με τον κινηματογράφο και τα βιντεοπαιχνίδια.

Εσύ θα συμμετείχες ποτέ;

Γιατί όχι; Θα ήταν διασκεδαστική εμπειρία.

Ο έρωτας αλήθεια, παίζει ρόλο στις δημιουργίες σου;

Κανέναν. Είμαι ερωτευμένη με την τέχνη από τότε που γεννήθηκα. Είμαι χορεύτρια, μουσικός και τα τελευταία χρόνια ζωγραφίζω επάνω στις τούρτες μου. Λατρεύω την τέχνη διότι είναι κομμάτι του χαρούμενου και δημιουργικού εαυτού μου.

Πρότεινε μας ένα ασυνήθιστο γλυκό συνδυασμό που πρέπει να δοκιμάσουμε.

Στη μαγειρική τίποτα δεν είναι ασυνήθιστο. Επίσης είναι υποκειμενική η γεύση. Για εμένα τα pops μου με το μπισκότο, κρέμα τυριού, καλυμμένα σε vegan άσπρη σοκολάτα είναι ένας συνδυασμός που πρέπει να δοκιμαστεί!

Πες μας ένα άτομο που αντλείς έμπνευση από εκείνο.

Η έμπνευση μου αντλείται πάντα από τις ταινίες φαντασίας, τα βιβλία και τα βιντεοπαιχνίδια. Ο Walt Disney, ο Tim Burton και η γιορτή Halloween είναι κάποιες από τις πιο σημαντικές μου εμπνεύσεις

Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα;

Μου αρέσει να σκέφτομαι το αύριο ή το επόμενο βήμα στην ζωή μου. Μου άρεσε πάντα να ασχολούμαι με διαφορετικά πράγματα, χόμπι ή επαγγέλματα. Και στο καθένα που επιλέγω τώρα να δίνω όλο μου τον εαυτό!

Σχολίασε το

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Σχολίασε το