spot_img

Ζαχαροπλαστείο Θεσσαλονίκη: Ένας επίγειος γλυκός παράδεισος στην Αθήνα

Χριστούγεννα. Ας είμαστε ειλικρινείς, είναι η πιο νόστιμη εποχή του χρόνου. Να μιλήσω για τους κουραμπιέδες; Τα μελομακάρονα; Τις δίπλες; Η λίστα όπως καταλαβαίνετε, δεν τελειώνει.

Μέσα στη παραζάλη της χριστουγεννιάτικης λαιμαργίας, τα βήματα μου με έφεραν μπροστά από το ζαχαροπλαστείο Θεσσαλονίκη. Με μια γρήγορη ματιά στο χώρο μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι, παράδοση και γαλλική ζαχαροπλαστική, βρίσκονται σε μια αρμονική ζαχαροπλαστική ισορροπία, κινώντας μου την περιέργεια να μάθω κι άλλα για την ιστορία και τη φιλοσοφία του μικρού αυτού μαγαζιού στις Αχαρνές.

Η αρχή του ζαχαροπλαστείου

Ας πάμε πίσω στο 1982, όπου ο Χρήστος Μητσίδης, ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του  ζαχαροπλαστείου Θεσσαλονίκη στην Καλλιθέα της Αθήνας. Μετά από μια σύντομη στάση στη Νέα Φιλαδέλφια το 1987, το ζαχαροπλαστείο Θεσσαλονίκη βρίσκει τον δεύτερο συνεργάτη του Γιώργο Χρυσανθίδη το 1989 και ανοίγει στον τελικό του προορισμό στο Μενίδι, το 1990.

Το 2013, ο Χρήστος δίνει τα ηνία της επιχείρησης στον γιο του Σπύρο, ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει μια εντυπωσιακή σειρά από σπουδές στο κλάδο της  ζαχαροπλαστικής. Η εμπειρία της παλαιότερης γενιάς σε συνδυασμό με τη φρεσκάδα, τις νέες τεχνικές και τη φινέτσα της γαλλικής ζαχαροπλαστικής, έδωσαν έναν νέο χαρακτήρα στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Λίγα λόγια για τον pastry chef Σπύρο Μητσίδη

O Σπύρος Μητσίδης, σπούδασε ζαχαροπλαστική στη Γαλλική σχολή Chef D’ Oeuvre. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε τρεις ακόμα σχολές ζαχαροπλαστικής και παρακολούθησε διεθνή σεμινάρια σε Στρασβούργο, Παρίσι, Λιλ, Βρυξέλες. Στάση έκανε και στην Ιταλία όπου ειδικεύτηκε στο ιταλικό Gelato.

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε σε διάφορα ζαχαροπλαστεία. Όταν αποφοίτησε από τη Chef D’ Oeuvre ξεκίνησε να εργάζεται σε ξενοδοχεία, και τη δεύτερη σεζόν έγινε Sous Chef στο ξενοδοχείο A.K.S. στο Πόρτο Χέλι.

Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως Pastry Chef στο Πόρτο Ύδρα για δύο χρόνια και στη συνέχεια στο Meli Palace της Grecotel στην Κρήτη.

Από το 2013 έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση, όπου δίνει τον προσωπικό του χαρακτήρα στις δημιουργικές παραδόσεις με τις οποίες μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε.

Περισσότερες πληροφορίες:

Χώρος: Αριστοτέλους 82, Αχαρνές

Social Media: Facebook Page | Instagram Account 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 21 0244 4322

Σχολίασε το

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles

Σχολίασε το