Ζήλια: Το σαράκι που τρώει σιγά σιγά τη σχέση

0
223

Let me guess… Είστε αρκετό καιρό μαζί, κοντεύετε να κλείσετε χρόνο σε σχέση, παρόλα αυτά η ζήλια σου τρώει το σαράκι; Αν τολμήσει δε κάποιος να κοιτάξει το ταίρι σου, είσαι έτοιμος ή έτοιμη να δείξεις τα δόντια σου; Γιατί βρε κάθεσαι και μου βασανίζεσαι; Το athensstories είναι εδώ για να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα από τη ρίζα του…

Έχε πίστη στον εαυτό σου

Αρχικά, πρέπει να νιώσεις καλά με σένα. Πίστεψε με αξίζεις πολύ περισσότερο από όσο νομίζεις. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ελαττώματα και προτερήματα. Τι κακό πράγμα που πάντα στεκόμαστε στα ελαττώματα και ποτέ δεν κοιτάμε τα προτερήματά μας; Ξέχνα λοιπόν, τις κατινιές που κοροϊδεύουμε και αγάπησε τον εαυτό σου για αυτό που είσαι και όχι για κάτι άλλο.

Περπατάτε που λες μαζί και ξαφνικά το ταίρι σου ρίχνει μια ματιά προς μία όμορφη γυναίκα ή έναν όμορφο άντρα, τι κάνεις; Ξεκινάς να κάνεις σκηνή ζηλοτυπίας; Ούτε καν! ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΣ κύριος ή κυρία στη θέση σου και θα συνεχίσεις σαν να μην έγινε τίποτα. Πού το κακό να θαυμάσει κάτι πραγματικά όμορφο, ωστόσο, όπως λέγαν και  οι παλιοί “μέτρον άριστον” αν δεις πως το παρακάνει μπορείς να εκφράσεις την ενόχληση σου, αλλά μέχρι εκεί. Για να είναι μαζί σου πάει να πει πως εσένα θέλει, αν ήθελε κάποιον άλλον δίπλα του ή  δίπλα της, δεν θα ήσασταν μαζί. Relax λοιπόν… όλα καλά, εσένα θέλει και κανέναν άλλον.

Εξήγησε τι σε ενοχλεί

Με αφορμή ένα συμβάν ή μία κατάσταση που σε ταρακούνησε αρκετά και τα όρια της ζήλιας σου έφτασαν στο ζενίθ τους, μπορείτε να κάνετε μία εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ σας. Μην ξεκινήσεις τη συζήτηση με ένταση ή προβάλλοντας τα επιχειρήματά σου με δογματικό τρόπο, εκεί θα χάσεις την μπάλα κι πιο πιθανό να κοιμηθεί ο ένας στον καναπέ και ο άλλος στο κρεβάτι παρά να βρείτε λύση στο θέμα.

Η ζήλια σε μία σχέση μέχρι ένα σημείο μπορεί να θεωρηθεί και γοητευτική κατάσταση. Όταν όμως ξεπεράσει τα όρια η κατάσταση μπορεί να γίνει ανυπόφορη. Γι’ αυτό από την αρχή καλό θα ήταν να συζητήσετε τι ενοχλεί τον καθένα για να προλάβετε καταστάσεις.

Take your time και μην φτιάχνεις σενάρια 

Πάρε το χρόνο σου και μην αφήνεις το μυαλό σου να δημιουργεί σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Και που άργησε 10 λεπτά τι έγινε; Αυτό δεν θα πει πως βρέθηκε σε κάποιο σπίτι ή έστω και έξω και έγινε το κακό. Χαλάρωσε, αν μένετε στην Αθήνα ξέρεις τι πάει να πει είχε κίνηση ο δρόμος ή άργησε το λεωφορείο. Δεν χρειάζεται ειδικά μετά από μία δύσκολη μέρα που είχε στη δουλειά το ταίρι σου, να ξεκινήσεις τις ζήλιες και τις ανασφάλειες. Βοήθησε τον/την να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει, άλλωστε για δουλειά ήταν όχι με την/τον συνάδελφο σε προσωπικές στιγμές που μπορεί να σκέφτεσαι. Πάρε το χρόνο σου πριν πεις κάτι που θα προκαλέσει εντάσεις, σκέψου κατά πόσο ευσταθεί και δεν είναι άλλο ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Γενικά, η ζήλια είναι ένα από τα πιο δυνατά συναισθήματα που μπορεί κάποιος μέσα στη σχέση να νιώσει και σίγουρα την επηρεάζει αρνητικά. Το θέμα είναι λοιπόν, να μάθεις να τη διαχειρίζεσαι και να μην την αφήνεις να σε κυριεύει.

Σχολίασε το