Εσύ έχεις το κουράγιο να είσαι χαρούμενος;

Ξεκινάτε τη βδομάδα σας και έχετε όρεξη για καβγάδες; Γυρνάτε από τη δουλειά σας και θέλετε κάπου να ξεσπάσετε τα νεύρα σας; Συννεφιάζει και κατεβάζετε τα μούτρα σας ίσαμε το πάτωμα , επειδή τάχα μου χάθηκε ο ήλιος; Σας τη σπάει η κοντή και χαζή στη δουλειά σας; Έχετε την τάση να θλίβεστε χωρίς λόγο;

Ήρθε η ώρα να θυμηθείτε,  ότι για τη χαρά είστε εδώ. Χωρίς χαρά τίποτα δε γίνεται. Τίποτα εμπνευσμένο. Ούτε δουλειά, ούτε σχέση, ούτε χόμπι. Χωρίς τη χαρά τίποτα δεν έχει Νόημα. Ούτε καν η Υγεία. Η χαρά δεν είναι το γεγονός. Η χαρά είναι τα γυαλιά για να δεις το γεγονός. Για να το απολαύσεις. Για να του επιτρέψεις να σε μαγέψει! Αν δεν έχεις τα σωστά γυαλιά, να πάρεις καινούρια. Δωρεάν είναι. Αν δε σου αρέσει αυτή τη χαρά που σου φέρνει ο ντελιβεράς, να μάθεις να μαγειρεύεις. Να βάζεις τσουκάλι.

«Η χαρά είναι σαν το ψωμί. Να μάθεις να ζυμώνεις. Κι όταν το ψήνεις ν’ αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά. Να μοσχοβολάει όλη η γειτονιά.»

 

Ποιος είναι πιο χαρούμενος; Δεν είναι ο λεφτάς ο πιο χαρούμενος. Κι οι δυο το ίδιο είναι. Η χαρά του πλούτου πάλιωσε. Ο τύπος, τα λεφτά τα συνήθισε. Δεν του κάνουν εντύπωση. Τα θεωρεί δεδομένα. Έφυγε η τρέλα. Το ίδιο και ο ανάπηρος. Η στεναχώρια πάλιωσε. Έμαθε να ζει με την αναπηρία του. Δεν του αρέσει. Όμως τη συνήθισε.

Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να είναι Χαρούμενοι! Και η χαρά χτίζεται με τις καθημερινές, τις «ασήμαντες» συνήθειες…Σου υπενθυμίζω, ότι οι ψεύτες θα συνεχίσουν να λένε ψέμματα, οι χαζοί να κάνουν χαζομάρες, το πρωί θα έχει κίνηση, το καλοκαίρι θα κάνει ζέστη. Το τι θα κάνεις με τον ψεύτη, πως θα συμβιώσεις με την κίνηση, πώς θα προφυλαχτείς απ’ τον ήλιο, αυτή είναι η δουλειά σου. Μόνο.

Είναι αλήθεια πως καιγόμαστε μ’ αυτά που δεν ορίζουμε και στο τέλος δεν έχουμε κουράγιο να ζήσουμε τη ζωή! Και βλέπεις κάποιους μπουχτισμένους και τελειωμένους. Έχουν αδειάσει το ντεπόζιτο κάνοντας γύρους στο τετράγωνο.

Κι όμως η Χαρά είναι δική σου Επιλογή….

Σχολίασε το