Ειλικρίνεια – Πόσο ειλικρινής είσαι τελικά απέναντι στους άλλους;

0
313

Ας μιλήσουμε για την ειλικρίνεια. Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να πει τα πραγματικά του αισθήματα, τις αληθινές σκέψεις του; Πόσο εύκολο είναι να δηλώσει εάν του αρέσεις και σε θέλει στην ζωή του ή όχι; Ντόμπρα! Είναι τόσο ακατόρθωτο; Εσύ πόσο δύσκολο είναι να είσαι ειλικρινής;

Πολλά είναι τα άτομα που λένε τα τελείως αντίθετα από αυτά που νιώθουν. Μπορεί να τάζουν λαγούς και πετραχήλια ή ακόμα και να το παίζουν αδιάφοροι για κάτι ενώ στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται και μάλιστα πολύ.

Από πότε όμως είναι μείον για κάποιον η ειλικρίνεια; Από πότε το να λες την αλήθεια και να την υποστηρίζεις σε κάνει να μειώνεις τον εαυτό σου; Ίσα ίσα φίλε/η μου αγαπημένε/η σε κάνει πολλά levels ανώτερο στα μάτια του απέναντι σου. Αυτή είναι η διαφορά που μπερδεύει πολλούς.

Συνεχίζοντας λοιπόν,πιστεύω πως θα πρέπει να λέτε τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη. Τα παραμύθια μας τα έλεγαν όταν ήμασταν μικρά για να μας παίρνει ο ύπνος, μεγαλώσαμε πια όμως. Για αυτό τον λόγο λοιπόν καλό θα ήταν να υπάρχει μια ειλικρίνεια σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Πώς μπορεί να υπάρξει η οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση αν δεν έχει ως βάση της την ειλικρίνεια; Μπορείς να δουλέψεις σωστά και εποικοδομητικά αν εξαπατήσεις τον εαυτό σου; Μπορείς να κάνεις φίλους κοροϊδεύοντάς τους ή μήπως μπορεί να σε αγαπήσει πραγματικά κάποιος αν του παρουσιάσεις τον ψεύτικο εαυτό σου;

Συγκεκριμένα στις σχέσεις των ανθρώπων, η ειλικρίνεια είναι το ‘κλειδί’ της καλής επικοινωνίας. Λες πραγματικά τι νιώθεις για τον απέναντι σου και ειδικά όταν στο ζητάει ο ίδιος. Βασικά δεν πρέπει να φτάσει στο σημείο να στο ζητήσει ο άλλος, πρέπει να το έχεις κάνει πολύ πιο πριν γιατί αρχίζει και δυσκολεύει το εργάκι…

Βγάλε αυτό που θες να πεις και νιώθεις ειλικρινά για το άτομο που έχεις απέναντί σου και καλό είναι να το κάνεις και με πράξεις για να αποδείξεις την ειλικρίνειά σου. Ο καθένας θέλει να ξέρει εάν τον θες στην ζωή σου ή όχι. Προτιμάει την αλήθεια πάρα το παραμύθι. Με αυτή την ειλικρίνεια μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και να λήξει.

Την κοροϊδία ουδείς εκτίμησε την ειλικρίνεια πολλοί. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι, εάν θες, μια καλή και ομαλή ροής των πραγμάτων.

Μην φοβάσαι να πεις τα πράγματα όπως είναι. Εκεί θα φανεί και το τι άνθρωπος είσαι ίσως. Σκέψου το και έτσι! Το καλό πάντα επιστρέφει! Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος φοβίας. Ο άλλος θα το εκτιμήσει 100%, μόνο και μόνο επειδή του μίλησες ειλικρινά. Μην αναβάλεις καταστάσεις και γεγονότα απλά επειδή φοβάσαι να μιλήσεις ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Αργά ή γρήγορα θα γίνει, κάνε το σύντομα λοιπόν να ξεμπερδεύετε από τις άσχημες σκέψεις και οι δύο πλευρές μια ώρα αρχύτερα.

Σχολίασε το