“Εικονικό Μουσείο” : Η νέα ψηφιακή εμπειρία με ανθρωπιστικό μήνυμα

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία) σε πλήρη συνεργασία με τον αφιλοκερδή οργάνωση “ΠάμεΜμαζί” θα πραγματοποιήσουν μία παρουσίαση στους ανθρώπους του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς “Οι Άγιοι Ανάργυροι”. Η παρουσίαση φέρει τον τίτλο “Εικονικό Μουσείο“ενώ ο στόχος της είναι να χαρίσουν σε νοσηλεύοντες και μη, την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία πλήρη ξενάγηση στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών.

Ξενάγηση

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μέσω μίας εικονικής πραγματικότητας με την βοήθεια VR γυαλιών. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν γυαλιά VR παρέχοντας στον καθένα ξεχωριστά τη δυνατότητα να περιηγηθεί και να θαυμάσει τους χώρους και τα εκθέματα του Μουσείου.

Τη δράση θα παρουσιάσει η Ιστορικός Τέχνης Ευαγγελίας Νάκα. Η δε θεματολογία, θα αφορά τη Μόδα και την Τέχνη ενώ πιθανό το κοινό να συμμετέχει ενεργά. Η παρουσίαση θα αναδείξει τα έργα τέχνης του Μουσείου αλλά και τα μόνιμα εκθέματα χαρίζοντας μία μοναδική εμπειρία στον θεατή.

Στόχος της ξενάγησης είναι να μειώσει τα όρια και τις ευκαιρίες για παιδεία μεταξύ των ανθρώπων. Πόσο σπουδαίο μήνυμα με ανθρωπιστικό χαρακτήρα! Για ακόμα μία φορά, καταρρίπονται οι αποστάσεις και παρέχεται μία πολιτιστική εμπειρία για όλους.  Άλλωστε, η όλη ενέργεια λαμβάνει χώρα για εκείνους που δυστυχώς δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο χώρο του Μουσείου. Αξίζει να σημειωθεί, πως η παρουσίαση προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Τέλος, το Μουσείο θα πραγματοποιήσει την παρουσίαση στην Αίθουσα “ΠαμεΜμαζί“. Αξίζουν  λοιπόν συγχαρητήρια στο Μουσεία της Πόλεως των Αθηνών και στην οργάνωση “ΠαμεΜμαζί” για αυτή τους την σκέψη και ενέργεια που στόχο έχει να χαρίσει μία πολιτισμική εμπειρία στους συμμετέχοντές της ελαφρώνοντας για λίγο από τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν.

 

Σχολίασε το