Δονούσα: Μετά τη Σίκινο ακόμη ένα ελληνικό νησί λέει “όχι” στα πλαστικά

0
162

Από την Παρασκευή 5 Απριλίου οι κάτοικοι και επαγγελματίες της Δονούσας ξεκίνησαν την σταδιακή κατάργηση του πλαστικού μίας χρήσης. Στόχος, η ευαισθητοποίηση όχι μόνο των πολιτών του νησιού αλλά και των επερχόμενων τουριστών με απώτερο σκοπό ένα καλύτερο αύριο.

Δράσεις και Συντελεστές

Η δράση αυτή φέρει τον τίτλο “Sea Change Greek Islands” και υπάγεται στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη, υπό την αιγίδα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Δονούσας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Δονούσα ακολουθεί τα βήματα της Σικίνου, αφού το συγκεκριμένο νησί έχει ξεκινήσει από πέρυσι τις προσπάθειες να ελαττώσει τα πλαστικά καλαμάκια μίας χρήσης.

Στη Δονούσα την Παρασκευή 5 Απριλίου ξεκινούν λοιπόν, οι δράσεις με πρώτη και καλύτερη των μαθητών του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Δονούσας με δική τους πρωτοβουλία θα καθαρίσουν τις παραλίες και τα μονοπάτια του νησιού δίνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στην παγκόσμια κοινότητα. Οι επιχειρήσεις από την άλλη αποφάσισαν να εφοδιαστούν με βιοδιασπώμενες σακούλες και χάρτινα καλαμάκια.

Που βοηθά η κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενό μας άρθρο (δες εδώ), τα περισσότερα πλαστικά κατέληγαν στη θάλασσα. Πολλές φορές δε, οι θαλάσσιοι οργανισμοί θεωρούσαν πως είναι τροφή και τα έτρωγαν με αποτέλεσμα να πεθαίνουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η θαλάσσια χελώνα καρέτα- καρέτα που κινδυνεύει υπό εξαφάνιση, αφού δεν είναι λίγες εκείνες που πέθαιναν εξαιτίας του πλαστικού.

Εμείς στο athensstories στηρίζουμε την κίνηση των κατοίκων της Δονούσας και στοχεύουμε σε ένα καλύτερο μέλλον αρχικά για στους θαλάσσιους οργανισμούς και κατ’ επέκταση για τους ανθρώπους! Εσύ;

 

 

Σχολίασε το