“Δε σου μιλώ για Σεξ, όταν μιλώ γι’ Αγάπη!”

0
317

Η σεξουαλικότητα είναι η αδυναμία και η δύναμη του καθενός: Το σεξ είναι ένα πρωταρχικό κίνητρο και κοινός παρονομαστής για όλους μας. Ακόμα και οι πιο πουριτανοί άνθρωποι μπορούν να παλεύουν σε μεγάλο βαθμό με τις σεξουαλικές ορέξεις και την έκφρασή τους. Αν ψάχνει κάποιος ενδείξεις, αρκεί μόνο να κοιτάξει τα πολλά σκάνδαλα που έχουν συγκλονίσει το Βατικανό και τις φονταμενταλιστικές εκκλησίες. Ο Freud παρατήρησε αυτή τη λάγνη πάλη στους άνδρες και τις γυναίκες από νωρίς στη Βικτωριανή Βιέννη. Αλλά η σεξουαλικότητά μας, μας καθορίζει επίσης σε υγιείς και εντελώς απαραίτητους τρόπους.

Κάθε μέρος του σώματος είναι ερωτικό: Ο Freud γνώριζε ότι τα ανθρώπινα όντα ήταν από την αρχή σεξουαλικά όντα. Εμπνεύστηκε από το μωρό στο στήθος της μητέρας για να τονίσει το παράδειγμα μίας πιο ώριμης σεξουαλικότητας, λέγοντας: «Όποιος έχει δει ένα μωρό να ξαπλώνει στο στήθος, χορτασμένο μετά το θηλασμό και να κοιμάται με κόκκινα μάγουλα και ένα ευτυχισμένο χαμόγελο, δεν μπορεί να ξεφύγει από τον προβληματισμό ότι η εικόνα αυτή παραμένει ως πρωτότυπο της έκφρασης της σεξουαλικής ικανοποίησης αργότερα στη ζωή». Ήξερε, επίσης, ότι η σεξουαλική διέγερση δεν περιορίζεται στα γεννητικά όργανα, καθώς η ευχαρίστηση επιτυγχάνεται μέσω ερωτικής προσκόλλησης σε δυνητικά κάθε ιδιοσυγκρασιακά καθορισμένης περιοχής του σώματος. Ακόμα και σήμερα πολλοί άνθρωποι έχουν μεγάλη δυσκολία να αποδεχθούν αυτή την ιδέα.

Σου έδωσε μια ζωή. Την έζησες ή τη χαράμισες; Αγάπησες,ρε;

Η αγάπη είναι ένας συνδυασμός  σεξουαλικής έλξης, πάθους, πόθου, αμοιβαίου θαυμασμού και ακατανίκητης επιθυμίας για το αντικείμενο της αγάπης μας. Υπάρχουν δύο είδη αγάπης: Η παθιασμένη αγάπη δηλαδή κοινώς ο έρωτας , που συμπεριλαμβάνει μια ποικιλία διαφορετικών  συναισθημάτων όπως φροντίδα, σεξουαλικό πόθο, έξαρση πάθους, πόνο, αγωνία, ανακούφιση, αλτρουισμό και ζήλια όλα σχεδόν την ίδια στιγμή! Ο έρωτας συνήθως υπάρχει κατά την πρώτη περίοδο μιας ερωτικής σχέσης. Καθώς περνάει ο καιρός,  δίνει τη θέση του συνήθως στη συντροφικότητα και στην αγάπη στην  οποία υπάρχουν λιγότερες συναισθηματικές εξάρσεις και ενώ το σεξουαλικό στοιχείο παραμένει ζωντανό εμπλουτίζεται από μια φιλική και βαθιά συναισθηματική αφοσίωση.

Καθένας από εμάς είναι ικανός να βιώσει και τα δύο είδη αγάπης. Κάποιες φορές η αγάπη πηγάζει από μια φιλία, κάποιες άλλες φορές βρίσκουμε το πρόσωπο της αγάπης μας σε κάποιον καινούριο άνθρωπο που μπαίνει στη ζωή μας και κάποιες άλλες φορές αρκεί μόνο μία ματιά για να βιώσουμε το υπέρτατο αυτό συναίσθημα. Όποιος και αν είναι τελικά ο τρόπος που θα βρούμε την αγάπη αυτό που ισχύει και πρέπει να θυμόμαστε σε κάθε περίπτωση είναι ότι «Αγαπώ εσένα γιατί ξέρω να αγαπώ εμένα».

Και σίγουρα η αγάπη δεν αναζητά ανταπόδοση. Δίνει για την ομορφιά που νιώθει όταν δίνει… Αγάπη σημαίνει «σε στηρίζω και σ’ αγαπάω γι’ αυτό που είσαι». Για να χτίσεις την αγάπη χρειάζεται να μάθεις να τη δίνεις πρώτα εσύ. Αυτό είναι ΑΓΑΠΗ. Είναι η έκφραση της ανάγκης μου να κάνω τον άλλον χαρούμενο χωρίς να περιμένω κάτι, αλλά για τη χαρά που θα μου δώσει η χαρά του. Η αγάπη είναι πάνω απ’ όλα δόσιμο και όταν ρέει αβίαστα μέσα σου, βρίσκει άπειρους τρόπους να εκφραστεί… Έτσι, όταν μάθεις να δίνεις αγάπη, μόνο τότε, θα παίρνεις αγάπη μέχρι και τον θάνατό σου.

Το σεξ είναι ζωή γιατί μέσα από αυτό γεννάμε έναν άνθρωπο και επομένως είναι συνυφασμένο και με την έννοια της αγάπης. Η σεξουαλική συμπεριφορά και η σεξουαλική πράξη είναι στοιχεία επιλογής του ανθρώπου που ο άντρας και η γυναίκα ως το απόλυτο στοιχείο της ύπαρξης της ανθρώπινης ζωής παράγουν τη ζωή. Η πραγματική (τέλεια) συντροφικότητα ολοκληρώνεται μέσα από την βιολογική ένωση του ζευγαριού που οδηγεί στην γέννηση του παιδιού.

Ο έρωτας είναι δικαίωμα για κάθε άνθρωπο. Ο άνθρωπος που ερωτεύεται που αγαπά νιώθει ικανός και μοναδικός. Το δικαίωμα στον έρωτα ανήκει πράγματι σε κάθε σκεπτόμενο ον και είναι μήνυμα ζωής, αξίας και συναισθηματικής κρίσης για όλους αυτούς που ζουν και αντιλαμβάνονται ότι η ψυχική πληρότητα και η συναισθηματική ικανοποίηση είναι δικαίωμα του έρωτα και της αγάπης. Ένας άνθρωπος είναι πράγματι σεξουαλικά υγιής όταν μπορεί να εκφράσει τα συναισθήματά του, τη χαρά του, την ηδονή του και τον οργασμό του σε έναν άνθρωπο που τον έχει επιλέξει ψυχικά, με αισθητηριακή αντίληψη και σωματική έλξη. Η σεξουαλική υγεία στον άνθρωπο είναι συνισταμένη των παραμέτρων ψυχική και σωματική υγεία και προϋποθέτει το μυαλό και το σώμα να σκέφτονται ,να νιώθουν, να εκφράζονται, να διεγείρονται και να κορυφώνονται.

Σχολίασε το