Τι μάρκες ρούχων ψωνίζεις; Αγόρασες το τελευταία μοντέλο παπουτσιών της “nike” που διαφημίζει ο-η πασίγνωστος-η ηθοποιός; Πήγες Μύκονο φέτος ή ακόμα στην Αθήνα; Έχεις δοκιμάσει τις καινούριες extensions βλεφαρίδες να δεις πόσο πιο όμορφη σε κάνουν να φαίνεσαι; Μήπως δεν έκλεισες ραντεβού για gel νυχιών γι’ αυτό το μήνα; Το solarium κόβει, δοκίμασέ το οπωσδήποτε! Το αγόρι σου αλήθεια τη μάρκα αυτοκινήτου έχει; Έχεις πάρει Mercedes ή ΒΜW ή ακόμη παιδεύεσαι με το πεζό δύο; Το Σαββατόβραδο έκλεισες μπροστινό τραπέζι και μπουκάλι στα μπουζούκια; Το δικό μου story σήμερα ήταν πιο «γαμάτο» απ’ της Πόπης !Έχεις εξοχικό; Αγόρασες το τελευταίο μοντέλο της i-phone;

Μη μου πείτε ότι δεν ακούτε παντού γύρω σας τέτοιου είδους συζητήσεις; Μη μου πείτε ότι κι εσείς δεν έχετε πέσει θύμα τέτοιων ειδών προβληματισμών; Μη μου πείτε ότι εσείς δεν έχετε – είχατε ποτέ τέτοιου είδους ανασφάλειες; Ποιοι είμαστε αλήθεια και τι αξία δίνουμε στα πράγματα γύρω μας; Πώς θέλουμε να είμαστε και πώς θέλουμε να μας βλέπουν οι άλλοι τελικά;

Εκατοντάδες φορές καθημερινά υπενθυμίζω στον εαυτό μου, ότι η εσωτερική και η εξωτερική ζωή εξαρτώνται από την εργασία άλλων ανθρώπων, ζωντανών και νεκρών και πως πρέπει να προσπαθήσω να δίνω στον ίδιο βαθμό που έχω δεχτεί και ακόμα δέχομαι. Θεωρώ τις ταξικές διαφορές αντίθετες προς τη δικαιοσύνη και σε τελευταία ανάλυση βασισμένες στη δύναμη!

«Επίσης, θεωρώ ότι η απλή ζωή είναι καλή για όλους φυσιολογικά και διανοητικά.»

Ωστόσο, το να ψάχνω για το νόημα ή το σκοπό της ύπαρξης κάποιου ή της δημιουργίας του, μου φαίνεται γενικά παράλογο από αντικειμενική σκοπιά. Άλλωστε, ο καθένας έχει συγκεκριμένα ιδανικά που καθορίζουν την κατεύθυνση των προσπαθειών του και της κρίσης του.

« Με αυτή την έννοια δε βλέπω την Ευκολία και Ευτυχία σαν αυτοσκοπούς, θεωρώ μια τέτοια ηθική βάση πιο σωστή για μια αγέλη γουρουνιών.»

Τα ιδανικά που μου φωτίζουν το δρόμο και που κάθε στιγμή μου δίνουν κουράγιο για να αντιμετωπίσω τη ζωή υπήρξαν η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ομορφιά.

« Η δύναμη πάντα προσελκύει ανθρώπους ευτελούς ηθικής και πιστεύω ότι είναι ένας αμετάβλητος κανόνας, όπου οι αχρείοι διαδέχονται τους τυράννους.»

Τέλος , το ωραιότερο πράγμα που μπορούμε να αισθανθούμε είναι το μυστήριο που είναι το θεμελιώδες συναίσθημα που κυριαρχεί στην αληθινή τέχνη και την αληθινή επιστήμη. Αυτός που δεν το γνωρίζει και δεν μπορεί να το θαυμάσει ούτε να νιώσει δέος είναι σαν ένας νεκρός, ένα σβησμένο κερί! Η εμπειρία του μυστηρίου ακόμη και αναμεμειγμένη με φόβο, ήταν αυτή που γέννησε τη θρησκεία.

 

Σχολίασε το