Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα; | στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

0
389

Δε λέω ψέματα, επειδή είμαι καλός άνθρωπος, όχι. δε λέω ψέμματα επειδή δε μπορώ να πω ψέματα.

 Στο Θεάτρο Τζένη Καρέζη, για δεύτερη χρονιά ανεβαίνει το έργο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα» σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Σάιμον Στήβενς, έργα του έχουν ανέβει άλλες δύο φορές από το θέατρο του Νέου Κόσμου, υπογράφει τη θεατρική διασκευή του πολυβραβευμένου μυθιστορήματος του Μαρκ Χάντον « Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», το οποίο κέρδισε 7 βραβεία Ολίβιε , όταν παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το 2013. Μια ιστορία για την εφηβεία, τον αυτισμό, τις διαλυμένες οικογένειες, τα μαθηματικά και τα χρώματα.

Τι θα δούμε στο Θεάτρο Τζένη Καρέζη;

Ο Γιάννης Νιάρρος δίνει ρεσιτάλ ερμηνεύοντας ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι στο φάσμα του αυτισμού, σε μία από τις πιο έντεχνα σκηνοθετημένες οικογενειακές ιστορίες της σεζόν. Η παράσταση μας επιτρέπει να διεισδύσουμε σε δύσκολα ψυχολογικά μονοπάτια, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει στο μικροσκόπιο ο χαρισματικός δεκαπεντάχρονος Κρίστοφερ, ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ.

Μοναχικός, σε μια κοινωνία που δεν έχει μάθει να αγαπά τη διαφορετικότητα, πασχίζει να λύσει το μυστήριο της δολοφονίας ενός σκύλου που διαπράχτηκε στη γειτονιά του. Γιατί; Διότι όλα τα βλέμματα τόσο της οικογένειας όσο και της γειτονιάς είναι καρφωμένα επάνω του, άλλα με διακριτικότητα και άλλα με μια αδιακρισία που τον πληγώνει.

Με τη στήριξη της δασκάλας του, ο Κρίστοφερ καταγράφει όλα τα στοιχεία σε ένα βιβλίο, που θα γίνει μάλιστα θεατρικό έργο για τη σχολική γιορτή. Ταυτόχρονα με την έρευνα για την εύρεση του δολοφόνου του σκύλου ο Κρίστοφερ βιώνει καταστάσεις, που στο μυαλό του φαντάζουν ως απειλές: το αδιέξοδο της σχέσης των γονιών του, αναπάντεχα κρυμμένα μυστικά αλλά και συναισθήματα που μπορεί να γεννήσουν είτε η αποδοχή είτε η απόρριψη.

Οι άνθρωποι μιλάνε πολύ χωρίς να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες λέξεις.

 Η Μαρία Καλλιμάνη ερμηνεύει τη μητέρα του, ο Θέμης Πάνου στον ρόλο του πατέρα του, της Αλεξάνδρας Αϊδίνη ως δασκάλας, της Μαρίας Κατσανδρή στον ρόλο της γειτόνισσας όπως και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, οι Θύμιος Κούκιος, Γιώργος Γιαννακάκος, Βάσια Χρήστου, Σπύρος Κυριαζόπουλος, ενδυναμώνει την καλλιτεχνική επίδραση του ενδοσκοπικού αυτού έργου, που είναι ταυτόχρονα κοινωνικό δράμα, ­ψυχογράφημα και κωμωδία.

Στο τέλος της παράστασης παρακολουθούμε τον πρωταγωνιστή να θέτει ένα ρητορικό ερώτημα… «ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ»;

 

Περισσότερες πληροφορίες

Χώρος: Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3 Αθήνα

Ημέρες και ώρες: Τετάρτη 19:00 | Πέμπτη 21:00 | Παρασκευή 21:00 | Σάββατο 18:00 & 21:00 | Κυριακή 19:00

Διαρκεια: 120 ‘ με διάλλειμα

Τιμή Εισητηρίων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο απόγευμα: Κανονικό: 18€ | Φοιτητικό, άνω των 65 ετών, πολυτέκνων, παιδιά έως 18 ετών: 15€ | Ανέργων, ΑΜΕΑ: 12€ |Σάββατο βράδυ -Κυριακή: Κανονικό: 20€ | Μειωμένο/ Ανέργων: 17€

Σχολίασε το