Αυτοπεποίθηση: Τελικά μήπως δεν έχουμε όσο χρειάζεται ;

0
166

Επειδή πολλοί ταυτιστήκαμε με το τελευταίο άρθρο περί φλερτ από κοντινό μας πρόσωπο που δεν έχουμε αντιληφθεί κι επειδή πολλοί κάνατε λόγο για έλλειψη αυτοπεποίθησης, κατέφθασε νέο άρθρο. Τελικά, έχουμε τόση αυτοπεποίθηση όση χρειάζεται ή μήπως όχι;

Αυτοπεποίθηση στη ζωή μας 

Στη ζωή μας κακά τα ψέματα, η αυτοπεποίθηση είναι το παν και είναι απαραίτητη σε όλους τους τομείς στην καθημερινότητά μας. Ας τους πάρουμε λοιπόν έναν έναν κι ας ελέγξουμε τον εαυτό μας. Πόση έχει και πόση του λείπει;

Επαγγελματικός τομέας

Κανένα αφεντικό δεν θα ήθελε να έχει κάποιον υπάλληλο που δεν θα είχε τη στοιχειώδη αυτοπεποίθηση. Ένας υπάλληλος χρειάζεται να πιστεύει σε εκείνον και να είναι έτοιμος να υποστηρίξει την άποψή του και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις μίας θέσης. Αντίθετα, αν δεν έχει αυτοπεποίθηση κάποιος, πολύ πιθανό να μην μπορέσει να ανταποκριθεί και να αποδειχθεί ακατάλληλος για τη θέση αφού δεν πιστεύει για τις επιλογές και τις δυνατότητές του. Κανείς δεν θα πιστέψει περισσότερο σε σένα από τον ίδιο σου τον εαυτό. Ο μόνος που θέλεις να σε υποστηρίζει για να πετύχεις είσαι εσύ ο ίδιος φίλε μου.

Ερωτικός τομέας

Εδώ πρέπει να εμβαθύνω αρκετά, αφού πρόκειται για πολύ λεπτό θέμα. Σίγουρα η πίστη στον εαυτό μας από το πρώτο ραντεβού είναι ένα plus και μπορεί να εντυπωσιάσει τον άλλον, όμως θέλει προσοχή. Πολλές φορές η προσπάθεια να εντυπωσιάσουμε και η μεγάλη μας αυτοπεποίθηση λαμβάνεται με διαφορετικό τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να παρεξηγηθείς και να θεωρηθείς αλαζόνας και επαρμένος, δίνοντας μία λάθος εντύπωση. Από την άλλη η χαμηλή αυτοπεποίθηση, είναι πολύ κακό ελάττωμα και σίγουρα δεν θα εντυπωσιάσει στο ραντεβού σου. Πολύ πιθανό να μην υπάρξει καν δεύτερο ραντεβού αν φανείς πεσιμιστής και ανασφαλής.

Διαπροσωπικές σχέσεις και καθημερινότητα 

Στην καθημερινότητά μας πάλι η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για την ευτυχία. Αν δεν πιστέψουμε στον εαυτό μας, σίγουρα δεν θα πιστέψει και κανείς άλλος σε εμάς. Οφείλουμε λοιπόν, πρώτα να πιστέψουμε εμείς στις δυνατότητες μας και ύστερα να το εξωτερικεύσουμε προς τους υπόλοιπους. Οπότε φίλη και φίλε μου πίστεψε σε σένα γιατί εγώ ήδη το κάνω εσύ γιατί δεν μπορείς;!

Πρώτα από όλα οφείλεις να κοιτάξεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου και να νιώσεις καλά με εσένα. Άλλωστε, αν δεν αγαπήσεις εσύ τον εαυτό σου, πως θα μπορέσεις να αγαπήσεις κάποιον άλλον;! Αγάπησε και πίστεψε σε σένα λοιπόν, όπως θα ήθελες οι άλλοι να κάνουν!

 

 

Σχολίασε το