Αξίζει τελικά να δώσεις δεύτερη ευκαιρία;

0
327

Ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει αρκετά και ίσως παραπάνω από μια φορές, είναι το εάν τελικά αξίζει να δώσεις δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον ή κάποια που σε έχει πληγώσει. Να δώσω ή να μην δώσω; Αξίζει τον κόπο ή πάλι θα γίνουν τα ίδια;

Οι περιπτώσεις ποικίλλουν. Η κάθε σχέση έχει τους δικούς της κώδικες. Η κάθε σχέση είναι μοναδική και μόνο εσύ ξέρεις πως νιώθεις για το συγκεκριμένο άτομο. Για να φτάσεις στο σημείο να σκέφτεσαι να δώσω ή όχι δεύτερη ευκαιρία σημαίνει ότι μάλλον ενδιαφέρεσαι ακόμα, έτσι δεν είναι;

Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν συμβουλές πάνω σε αυτό το κομμάτι. Η απάντηση βρίσκεται στο ένστικτο και στο τι σου λέει η καρδιά σου. Μην ακούς δεξιά και αριστερά τι λένε, δεν θα σε βοηθήσει, χειρότερα θα σε μπερδέψει. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και θα σε καθοδηγήσει αυτός.

Όλοι μας κάνουμε και έχουμε κάνει λάθη. Σίγουρα αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Σκέψου τι πέρασες με αυτό το άτομο και εάν ακόμα έχεις αισθήματα τότε η απάντηση είναι ναι.

Πολύ θα βοηθούσε και μια συζήτηση με το άτομο για το οποίο πρόκειται να δώσεις ή όχι την δεύτερη ευκαιρία. Ο διάλογος πάντοτε βοηθάει να καταλάβουμε τι θέλει ο άλλος από εμάς, γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο και γιατί ζητάει την δεύτερη ευκαιρία. Εάν έχει σκοπό να κάνει τα ίδια δεν αξίζει να δώσεις την ευκαιρία αυτή σαφώς.

Μίλα λοιπόν με το πρόσωπο αυτό, άκουσε τι έχει να σου πει και εάν ακόμα έχεις αισθήματα και θες να είσαι μαζί του/ της τότε ναι, προχώρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Εάν πάλι έχεις ενδοιασμούς και την παραμικρή αμφιβολία, άστο καλύτερα, μην χαλιέσαι, ξεκαθάρισε την θέση σου και πως νιώθεις και αποχώρησε.

Αυτά τα θέματα δεν έχουν να κάνουν με την λογική αλλά με το εάν νιώθουμε κάτι ακόμα και θέλουμε να είμαστε με αυτό το άτομο και να κάνουμε μια νέα αρχή. Δεν υπάρχουν κανόνες σε θέματα ‘καρδιάς’.

Ζήσε το σήμερα. Μια ζωή την έχουμε και μην χαλιέσαι και σκοτίζεις άδικα με άσχημες σκέψεις το μυαλό σου. Μην αναλύεις παρελθοντικές καταστάσεις. Αυτές να μείνουν πίσω. Ένα νέο ξεκίνημα μετά την δεύτερη ευκαιρία ίσως να αποδειχτεί ότι τελικά αξίζει τον κόπο και όλα να γίνουν με νέες και γερές βάσεις από την αρχή.

Κάνε λοιπόν αυτό που νιώθεις…μην ακούσεις κανέναν άλλον. Κάνε μια ενδοσκόπηση και θα βρεις την απάντηση.

Σχολίασε το