Αμαζόνιος: Καταστρέφεται ο “πνεύμονας” του πλανήτη

Κι όμως φίλοι και φίλες μου ο “πνεύμονας” του πλανήτη μας και πιο συγκεκριμένα ο Αμαζόνιος καταστρέφεται. Σαν να μην μας έφταναν οι φωτιές που είχαμε φέτος στην Εύβοια και πέρυσι την μεγάλη τραγωδία στο Μάτι, μία ακόμα καταστροφή ήρθε να προστεθεί.

Καταστροφή Αμαζονίου

Μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές του κόσμου διαδραματίζεται στον Αμαζόνιο και το χειρότερο είναι πως κανείς δεν κάνει τίποτα και κανένα δημοσιογραφικό μέσο του εξωτερικού δεν ανέφερε κάτι. Σου μιλάω φυσικά, για την πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου πριν από 2 εβδομάδες στο δάσος του Αμαζονίου.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε λόγω ξηρασίας, αφού για τρεις ολόκληρους μήνες δεν έβρεξε και φυσικά οι μεγάλοι επιχειρηματίες αντί να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για την κατάσβεση της φωτιάς, αποφάσισαν να σιωπήσουν. Ο λόγος δεν είναι άλλος, από το γεγονός ότι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν την καμένη γη προς όφελος τους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως περίπου το 20% του οξυγόνου που καταναλώνει καθημερινά ο άνθρωπος παράγεται από το δάσος του Αμαζονίου. Ωστόσο, θα έλεγα πως το πιο εκνευριστικό γεγονός σχετικά με τη καταστροφή είναι πως ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας αρνείται τα στοιχεία της ΙΝΡΕ, τα οποία εμφανίζουν μία μεγάλη αύξηση της αποψίλωσης των δασών της Αμαζονίας κατά τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του.

Η καταστροφή έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ενώ άνθρωποι και πιλότοι της περιοχής αναφέρουν πως ο καπνός και οι φλόγες σκεπάζουν μεγάλη έκταση. Ο καπνός καθιστά αδύνατο στον οποιοδήποτε να μετρήσει την έκταση της καταστροφής ενώ έγινε εμφανής και στη Βραζιλία.

Λυπάμαι ειλικρινά για αυτή την εξέλιξη καθώς όπως φαίνεται,το ανθρώπινο είδος παρά το γεγονός ότι διαθέτει λογική, όταν βρίσκεται ενώπιον του κέρδους και του προσωπικού συμφέροντος τα ισοπεδώνει όλα.

Το athensstories.gr και εγώ προσωπικά προσευχόμαστε για τον “πνεύμονα”του πλανήτη μας #PrayforAmazonas και ευχόμαστε να είναι η τελευταία περιβαλλοντική καταστροφή που γινόμαστε μάρτυρες.

Σχολίασε το