Ακρόπολη: To Νέο Λευκό Φως Που Μας Καθήλωσε

0
698
Φωτογραφία: Intime

Αποτελεί ένα από το πιο διάσημα, παγκοσμίως, μνημεία της Ελληνικής αρχαιότητας. Σίγουρα όμως είναι το σήμα κατατεθέν της Αθήνας καθώς είναι ορατή σχεδόν από παντού. Η Ακρόπολη πριν 2 μέρες απέκτησε επιτέλους και πάλι την λευκότητάς της, την καθαρότητά της και το φωτισμό που της άξιζε. Όλα αυτά χάρη στην δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το γνώριμο σε όλους μας κιτρινωπό φως η Ακρόπολη το απέκτησε το 2004 κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Το “ζεστό φως” τότε ήταν πάντου γύρω μας καθότι ήταν και “μόδα” και φυσικά η τεχνολογία LED ήταν ακόμα στα σπάργανα. Για να μην αναφερθούμε στο κόστος που ήταν σχεδόν απαγορευτικό για αισθητικές παρεμβάσεις.

Το αποτέλεσμα που είδαμε είναι δια χειρός της διεθνούς κύρους και βραβευμένης με ΕΜΜΥ σχεδιάστριας φωτισμού, Ελευθερίας Ντεκώ η οποία πέρα από την αισθητική αναβάθμιση του μνημείου προχώρησε σε μελέτη για την αναβάθμιση όλων των υποδομών (που εμείς δεν βλέπουμε) όπως τον εκσυγχρονισμό της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και του συστήματος αυτοματισμού και ελέγχου των φωτιστικών σωμάτων.

Με τον νέο φωτισμό η Ακρόπολη έγινε πιο λευκή, πιο λαμπερή και αναδείχθηκε η μοναδικότητα αυτού του παγκόσμιου μνημείου που κοσμεί την Αθήνα. Ο νεός φωτισμός της Ακρόπολης συνοδεύτηκε από μια μικρή λιτή τελετή και μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω live streaming στο youtube:

Φυσικά, όπως αντιλαμβανεστε, ο νεός φωτισμός του μοναδικού αυτού μνημείου πλέον έχει ήδη γίνει αγαπημένο θέμα φωτογράφισης για τους λάτρης του είδους και των social media.

Σχολίασε το