Αθήνα-Θεσσαλονίκη: Πιο κοντά από ποτέ με το νέο τρένο!

Κι όμως πρόκειται για πραγματικό γεγονός. Η απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη μόλις εκμηδενίστηκε με το νέο ΕXPRESS ηλεκτροδοτούμενο τρένο με το όνομα “Ασημένιο βέλος”. Πιο συγκεκριμένα, το τρένο θα μειώσει την απόσταση της πρωτεύουσας (Αθήνας) με τη συμπρωτεύουσα (Θεσσαλονίκη) κατά πολύ καθώς το ταξίδι θα διαρκεί συνολικά μόνο 3 ώρες και 55 λεπτά.

Νέα Ηλεκτροδούμενα Τρένα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Βούρδας το πρώτο δρομολόγιο του νέου τρένου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου. Αντίστοιχα, το δρομολόγιο δεν θα κάνει τις συνηθισμένες στάσεις όπως έκανε στο παρελθόν, αλλά θα σταθμεύει μόνο σε δύο μέρη.

Το τρένο θα πραγματοποιεί δύο μικρές στάσεις στο Λιανοκλάδι και τη Λάρισα. Στη συνέχεια θα παρέχει μερικές από τις πιο σύγχρονες ανέσεις. Μία από αυτές θα είναι το δωρεάν Wifi που θα έχουν οι ταξιδιώτες. Αξίζει να σημειωθεί, πως υπήρχε εδώ και χρόνια θέμα με την επικοινωνία στα τρένα. Το σήμα ήταν μηδαμινό ενώ οι επιβάτες δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με κανέναν, όσο διαρκούσε το ταξίδι.

Πολύ σύντομα δε, αναμένεται μαζί με το “Ασημένιο Βέλος” να καταφθάσουν από την Ιταλία άλλες δύο αμαξοστοιχίες για χρήση από την Ελλάδα. Το “Ασημένιο Βέλος” οφείλουμε να ενημερώσουμε, πως είχε έλθει δοκιμαστικά στα περυσινά εγκαίνια της ΔΕΘ από την Ιταλία αλλά δεν είχε βγει σε λειτουργία λόγω κάποιων τεχνικών λεπτομερειών που δεν είχαν ακόμη ολοκληρωθεί.

Τη νέα ηλεκτροδοτούμενη διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, συνολικού μήκους 450 χλμ, θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Ο ίδιος θα επικοινωνήσει τη νέα γραμμή με τη συνοδεία των Διοικήσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΕΕΣΣΤΥ.

Πλέον, όλοι οι επιβάτες μπορούν να μεταβαίνουν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο σε μόλις 3 ώρες και 55 λεπτά. Εσύ ακόμα να κλείσεις εισιτήριο για αυτό το εξπρές ταξίδι;

Σχολίασε το