Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις και εσύ τα ζαχαροπλαστεία Ανδρεαδάκης

0
4875

Όλοι γνωρίζουμε φυσικά τα ζαχαροπλαστεία Ανδρεαδάκης. Ωστόσο, για εκείνους που δεν τα έχουν «ακουστά», ήρθε η ώρα να τα γνωρίσουν και μάλιστα να τα αγαπήσουν όπως και εμείς!

Το Σάββατο που μας πέρασε, είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά τους κυρίους Πάνο Ανδρεαδάκη και τον αδερφό του Γιώργο Ανδρεαδάκη. Οι δυο τους φυσικά συμφώνησαν και μας χάρισαν μία συνέντευξη στην οποία αποφάσισαν να μιλήσουν για την αγάπη τους προς την ζαχαροπλαστική καθώς και το μυστικό της επιτυχίας τους.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις  της συνέντευξης  :

 

1. Καταρχάς, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την τιμή αυτή καθώς και να σας ευχηθούμε καλή χρόνια. Όμως πείτε μας, πως νιώθετε για την επιτυχία των ζαχαροπλαστείων σας καθώς και την αγάπη του κόσμου;

Καλή χρονιά και από εμάς. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, πως μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους το γεγονός πως ο κόσμος μας εμπιστεύεται και μας αγαπά τόσο. Επιπρόσθετα, και εμείς από την πλευρά μας επιδιώκουμε όσο μπορούμε να έχουμε άμεση και φιλική επαφή μαζί τους.

2. Ποια είναι η ιστορία της «Ανδρεαδάκης ζαχαροπλαστικής»; Από πού και πώς ξεκίνησαν όλα;

Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν οι γονείς μας (όσο τρελό και αν ακούγεται) χωρίς καμία απολύτως γνώση πάνω στον τομέα της ζαχαροπλαστικής, αγόρασαν ένα μικρό εργαστήριο, που δραστηριοποιούνταν ιδιαίτερα στη χονδρική πώληση με πολύ λίγα και συγκεκριμένα «προϊόντα». Ωστόσο, παράλληλα λειτουργούσε και ως πρατήριο λιανικής και που κατά βάση εξυπηρετούσε τον κόσμο της γειτονιάς.

Πέντε άτομα, εγώ, ο αδερφός μου, οι γονείς μας και ένας ζαχαροπλάστης δουλεύαμε αρκετές ώρες την ημέρα σε πολλά πόστα ο καθένας, για να μπορέσει να στηθεί η επιχείρηση ενώ επί 2 ολόκληρα χρόνια δοκιμάζαμε συνταγές προκειμένου να τις τελειοποιήσουμε. Κάπως έτσι φανταστείτε χτίσαμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

Το 2013 ξαφνικά, χρειάστηκε να αναλάβουμε εγώ και ο Γιώργος. Ευτυχώς, παρά το νεαρό της ηλικίας  χάρις τους γονείς μας είχαμε εφοδιαστεί επαρκώς για να ξεκινήσουμε αυτό το όμορφο ταξίδι. Ταυτόχρονα με όλες αυτές τις εξελίξεις, η χονδρική μας άνθιζε ενώ όλο και περισσότεροι πελάτες εμπιστεύονταν εμάς καθώς και τα προϊόντα μας .

Ο μικρός όμως χώρος των 150 τετραγωνικών μέτρων όπως μπορείτε να καταλάβετε δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει 30 άτομα. Έτσι, το 2017 μεταφερθήκαμε σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 2.000 τετραγωνικών μέτρων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την άριστη ποιότητα των προϊόντων μας.

Την ίδια περίοδο λειτούργησε και το πρώτο μας κατάστημα λιανικής ενώ το 2019 ανοίξαμε το δεύτερο κατάστημά μας, στο δάσος Χαϊδαρίου.

 

3. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στα πρώτα στάδια της καριέρας σας ; Ήσασταν από εκείνους που η τύχη τους ευνόησε;

Όπως ήταν λογικό στην αρχή δεν υπήρχε καθόλου κεφάλαιο όχι μόνο για να προσλάβουμε προσωπικό αλλά και για να αγοράσουμε σύγχρονο εξοπλισμό. Μάλιστα, επέτρεψέ μου να σου πω, πως πολλές φορές ειδικά στην αρχή εργαζόμασταν αμέτρητες ώρες . Φαντάσου, όσο απίστευτο και αν σου φαίνεται, πως τις περισσότερες μέρες τρώγαμε σε ένα πάγκο του εργαστηρίου το φαγητό που μαγείρευε η μητέρα μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε χρόνο.

Τώρα, όσον αφορά την τύχη, πιστεύω πως εμείς καθορίζουμε την τύχη μας με τις επιλογές μας, καλές ή κακές. Η δική μας επιλογή πάντα ήταν η άριστη ποιότητα και η εξυπηρέτηση προς τους πελάτες μας.

4. Μιλήστε μας για τη φιλοσοφία σας, όσον αφορά τη ζαχαροπλαστική;

Η φιλοσοφία μας έχει βάση την παραδοσιακή ζαχαροπλαστική. Βέβαια, βασικός παράγοντας πρέπει να είναι η σταθερή ποιότητα. Ωστόσο, για να μπορέσει να σταθεί η παραδοσιακή ζαχαροπλαστική στη νέα εποχή, χρειάζεται να συνδυαστεί αρμονικά με τη μοντέρνα και να μην σταματήσει να εξελίσσεται και να διαμορφώνεται σύμφωνα με τις νέες τάσεις.

5. Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι σας ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ζαχαροπλαστεία; 

Χμ… Θα έλεγα πως ξεχωρίζουμε λόγω της μεγάλης μας ποικιλίας που έχουμε στα μίνι κεράσματα, όπως κοκάκια, εκλεράκια, νεγράκια κτλ. Αντίστοιχα, έχουμε τεράστια ποικιλία στις τούρτες και στις πάστες ενώ για εμάς είναι σημαντικό τα γλυκά μας να είναι πάντα φρέσκα.

Επίσης με την ενασχόλησή μας με την χονδρική πώληση, μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουμε τις ανάγκες της αγοράς μέσα από τα μάτια των επαγγελματιών πελατών μας όπως επίσης και εμείς από τα καταστήματα λιανικής μας γνωρίζουμε τις ανάγκες τους.

6.Μπορούν όλοι να προμηθευτούν από εσάς γλυκά; Από έναν ιδιώτη μέχρι και μια μεγάλη επιχείρηση; 

Φυσικά! Τα προϊόντα μας παράγονται καθημερινά και εντός 12 ωρών διανέμονται στα καταστήματα των επαγγελματιών πελατών μας. Βασική μας αρχή ήταν και είναι η ποιότητα και η σχέση εμπιστοσύνης που δημιουργούμε με τους πελάτες μας.

7.Ποιο γλυκό θεωρείται πως είναι το δυνατότερό σας γλυκό ή θα λέγατε πως χαρακτηρίζει τη Ζαχαροπλαστική Ανδρεαδάκης;  

Σε επίπεδο χονδρικής θα έλεγα πως η ναυαρχίδα μας, είναι τα κοκάκια και γενικότερα τα γλυκά «κιλού» . Ωστόσο, στα καταστήματα λιανικής μας, βλέπουμε να υπάρχει μία λατρεία, αν μου επιτρέπεις, για τις τούρτες και τις πάστες μας. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών που επιλέγουν γλυκά μας σε διάφορες σημαντικές στιγμές της ζωής τους.

Για παράδειγμα, βλέπουμε πολλά ζευγάρια πριν μερικά χρόνια που παντρεύτηκαν μας είχαν εμπιστευτεί για την τούρτα του γάμου τους ακόμα και μερικά χρόνια μετά συνεχίζουν να μας επιλέγουν για τα γενέθλια ή ακόμα και για τα γλυκά της βάπτισης των μικρών τους. Όπως είναι πολλές και οι περιπτώσεις που μας συστήνουν και σε δικούς τους ανθρώπους. Αυτό για εμάς είναι η καλύτερη διαφήμιση!

8. Ποιο θα λέγατε πως είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Απλώς δίνουμε μεγάλη βάση στην ποιότητα ενώ βασική μας προϋπόθεση είναι η σταθερή επιλογή του προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, επιλέγουμε ανθρώπους να έχουμε δίπλα μας, που αγαπούν την επιχείρηση μας και θέλουμε να τους έχουμε σαν οικογένεια και συνοδοιπόρους στην πορεία μας .

9. Τι συναίσθημα θα θέλατε να δημιουργείται σε όποιον δοκιμάζει τα γλυκά σας;

Ιδανικά, θα θέλαμε με το που δοκιμάζει κάποιος τα γλυκά μας, είτε να του επαναφέρουν χαρούμενες στιγμές όπως και να τους δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις, είτε να συνδυάζουν τα γλυκά μας με τις πιο σημαντικές στιγμές του όπως τη βάπτιση των παιδιών του.

10.  Ποιοί είναι οι στόχοι σας για το 2020;

Νομίζω πως πρώτα απ’ όλα πρέπει να έχουμε την υγεία μας. Από εκεί και πέρα θέλουμε όλο και περισσότερο να εξελίσσουμε την ποιότητα των προϊόντων μας.

 

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε και σας ευχόμαστε υγεία, αγάπη, καλές δουλείες και το 2020!

Σχολίασε το