Ήρθαν τα Lime πατίνια στην Αθήνα

Kατέφθασαν και στην Αθήνα εδώ και κάποιες μέρες μετά την εμφάνιση τους στη Θεσσαλονίκη τα Lime πατίνια. Η γνωστή σε 140 χώρες Lime εταιρεία έχει στόχο να προσφέρει στο ευρύ κοινό υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας ενώ εξυπηρετεί τους πολίτες στις μικρές διαδρομές στο κέντρο της πόλης.

Τι είναι τα πατίνια Lime και πώς λειτουργούν 

Τα πατίνια Lime λειτουργούν με μπαταρίες και δεν χρειάζεται να δίνεις εσύ ώθηση προκειμένου να μετακινηθείς.  Ουσιαστικά μετακινείσαι με ηλεκτρική ενέργεια και όχι με καύσιμα με αποτέλεσμα να μην βλάπτεις άμεσα το περιβάλλον.

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πατίνι Lime

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις την εφαρμογή Lime στο κινητό σου. Στη συνέχεια έχοντας ανοικτή την τοποθεσία θα σου εμφανιστεί ένας χάρτης. Στο χάρτη πάνω θα παρουσιαστούν τα πιο κοντινά σε σένα πατίνια ενώ εμφανής θα είναι και η μπαταρία τους προκειμένου να γνωρίζεις αν μπορούν να σε εξυπηρετήσουν.

Αφού λοιπόν βρεις το πιο κοντινό σε σένα πατίνι, για να το ξεκλειδώσεις και να μπορέσεις να το χρησιμοποιήσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να διαθέσεις 1 ευρώ.

Ωστόσο, οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως κάθε λεπτό χρήσης των πατινιών χρεώνεται συνολικά 0,15 ευρώ, δηλαδή 15 λεπτά. Συνεπώς για μία διαδρομή 10 λεπτών ουσιαστικά θα χρεωθείς 1,5 ευρώ. Θα μου πεις, βέβαια, “Γιατί να χρεωθώ 1,5 ευρώ ενώ μπορώ να μετακινηθώ με μέσα κι να πληρώσω λιγότερο; “.  Η απάντηση είναι απλή, με το πατίνι μπορείς να μετακινηθείς άμεσα και να δεις όλα τα όμορφα σημεία της πόλης από κοντά ενώ μπορείς να κάνεις και μικρές στάσεις για να απολαύσεις την φύση και τα αξιοθέατα. Επίσης με την χρήση των πατινιών δεν μολύνεις το περιβάλλον καθώς δεν κινείσαι με καύσιμα.

Τέλος, τα πατίνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλες τις ηλικίες και είναι απόλυτα ασφαλή, αφού δεν ξεπερνούν τα 25 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Πότε είναι διαθέσιμα και πώς επαναφορτίζονται

Τα πατίνια είναι ενεργά μέχρι τις 21:00. Κάθε βράδυ λοιπόν,  μαζεύονται από τον Δήμο από τα διάφορα σημεία της πόλης που έχουν σταθμευτεί και συγκεντρώνονται σε σταθμούς μετρό ή άλλα κεντρικά σημεία.. Ο Δήμος φροντίζει και για την επαναφόρτιση των πατινιών προκειμένου την επόμενη ημέρα να μπορέσουν να καλύψουν ξανά τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών. Τα πατίνια μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν  από τις 8 το πρωί.

Στην επόμενή σου βόλτα λοιπόν στο κέντρο της πόλης δοκίμασε να πάρεις ένα από τα Lime πατίνια για να μετακινηθείς . Βοήθησε κι εσύ το περιβάλλον και διασκέδασε με τον πιο ωραίο και νεανικό τρόπο.

 

 

 

Σχολίασε το