Έρχεται το πρώτο Bio-Festival στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

0
184

Όταν λέμε βιολογικά προϊόντα εννοούμε ότι στη βιολογική καλλιέργεια δεν επιτρέπεται η χρήση χημικών λιπασμάτων, εντομοκτόνων και ορμονών- αντ’ αυτών χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά, όπως η κοπριά που «επιστρατεύονται» για να προλάβουν, να μειώσουν ή και να εξαφανίσουν τους επιβλαβείς οργανισμούς, τις ασθένειες και τα ζιζάνια που απειλούν τα φυτά. Η προσεκτική επιλογή των ειδών, η αμειψισπορά και οι κατάλληλες καλλιεργητικές τεχνικές και διάφορες θερμικές διεργασίες βοηθούν επίσης προς αυτήν την κατεύθυνση. Τα λιπάσματα και τα βελτιωτικά εδάφους που χρησιμοποιούνται στις βιολογικές καλλιέργειες θα πρέπει να έχουν εγκριθεί για χρήση σε βιολογικές παραγωγές.

Αντίστοιχα, στην κτηνοτροφία, η διατροφή των ζώων βασίζεται αποκλειστικά σε βιολογικές ζωοτροφές και φυσικές ουσίες μη γεωργικής προέλευσης, ενώ η χρήση ορμονών και αντιβιοτικών είναι περιορισμένη. Στη βιολογική εκτροφή απαγορεύεται  η γενετική τροποποίηση,  η χρήση ιονίζουσας ακτινοβολίας και  η χρήση ουσιών που ευνοούν την ανάπτυξη ή την τροποποίηση του κύκλου αναπαραγωγής των ζώων. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, καθώς προβλέπεται η πρόσβασή τους σε βοσκοτόπους και δεν επιτρέπεται ο συνωστισµός τους σε περιορισμένους στάβλους.

Βιολογικά δεν είναι μόνο τα φρούτα και τα λαχανικά. Υπάρχουν βιολογικά ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ψωμί, παιδικές τροφές, σοκολάτες, κρέας, ψάρια, πουλερικά, κρασί, ακόμη και καλλυντικά! Τα βιολογικά τρόφιμα παράγονται από βιολογικά συστατικά, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, χρωστικών και ενισχυτικών γεύσης.

Το 1ο Bio Festival είναι γεγονός! Έρχεται την κατάλληλη στιγμή για να συμβάλλει στην εδραίωση και την περαιτέρω ενδυνάμωση της κουλτούρας του eco living στα ευρύτερα στρώματα των καταναλωτών. Παράλληλα θα ανοίξει διαύλους επικοινωνίας στην επαγγελματική αγορά των βιολογικών προϊόντων στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την συνέχιση της αυξητικής πορείας  της κατανάλωσης των προϊόντων αυτών.

Το 1ο Bio Festival θα πραγματοποιηθεί 11-13 Μαΐου 2019, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, στο ιστορικό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που έχει συνδεθεί στη συνείδηση του κοινού με τη διοργάνωση ιδιαίτερων εκδηλώσεων. Η προσέλευση των επισκεπτών θα εξυπηρετείται από την κεντρική είσοδο επί της οδού Ιάκχου (μόλις 50 μέτρα από τον σταθμό «Κεραμεικός» του Μετρό).

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, workshops, σεμινάρια, live cooking shows αλλά και διαγωνισμοί, ενώ στην κεντρική σκηνή θα υπάρχει πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από δημοφιλείς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJs!

Μην το χάσετε!!!!

Πληροφορίες:

Ημερομηνίες: 11-13 Μαϊου 2019

Ώρες λειτουργίας: 

ΣΑΒΒΑΤΟ: 10.00 – 21.00
ΚΥΡΙΑΚΗ:  10.00 – 21.00
ΔΕΥΤΕΡΑ:  12.00 – 20.00

Τιμή εισιτηρίου: Kάθε εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), είναι ημερήσιο και ισχύει για μία είσοδο. Η είσοδος στα παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν.

 

 

Σχολίασε το