Έρχεται η μεγάλη γιορτή των Comics – Comicdom, Con Athens 2019

0
213

Το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις πύλες του στις 19, 20 & 21 Απριλίου 2019. Το φεστιβάλ, που διοργανώνουν η Comicdom Press, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, παρουσιάζοντας ένα πλήθος εκδηλώσεων και μετατρέποντας ολόκληρη τη γειτονιά της Νεάπολης σε μια πραγματική γιορτή των comics είναι γεγονός. Θα πρέπει ,βέβαια να πούμε ότι η είσοδος στο Comicdom, Con Athens είναι ανοιχτή και ελεύθερη για κάθε επισκέπτη!

Μεταξύ των διεθνών προσκεκλημένων της φετινής διοργάνωσης είναι: -o Ισπανός Raúl Allén, υποψήφιος πολλαπλών βραβείων «Harvey» και σχεδιαστής τίτλων, όπως «The Immortal Iron Fist», «Secret Avengers» και «Hawkeye». Η επίσκεψή του, μάλιστα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες.

Επίσης, η φετινή διεθνής έκθεση Archie: «Welcome to Riverdale», που παρουσιάζεται στην Γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Cartoon Art Museum». Πρωτότυπες σελίδες με την αγαπημένη παρέα του Riverdale κι επιλεγμένα αντικείμενα από την προσωπική συλλογή της Co-Ceo της Αrchie Publishing θα δημιουργήσουν μια συναρπαστική εμπειρία για τους επισκέπτες.

Στην ελληνική έκθεση με τίτλο Futuropolis συμμετέχουν εγχώριοι δημιουργοί και εικονογράφοι, οι οποίοι φαντάζονται την πόλη του μέλλοντος μέσα από πρωτότυπα comics και εικονογραφήσεις. Όλοι οι φίλοι των comics θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέες και παλιές εκδόσεις και να κάνουν τις αγορές τους από το bazaar  των ελληνικών καταστημάτων comics και των εκδοτικών εταιριών, το «Artists Alley» και το «Self-Publishers Alley».

Τέλος, το πρόγραμμα συμπληρώνουν workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης από τους διεθνείς προσκεκλημένους κι επιλεγμένους Έλληνες δημιουργούς. Θα πραγματοποιούνται , επίσης ανοιχτές συζητήσεις, προβολές ταινιών και animation, παρουσιάσεις νέων εκδόσεων comics οι οποίες κάνουν το ντεμπούτο τους στο φεστιβάλ, το παιδικό πρόγραμμα, και φυσικά θα πραγματοποιηθεί η τελετή της απονομής των Ελληνικών Βραβείων Comics και ο πάντα δημοφιλής διαγωνισμός Comicdom Cosplay καθώς και ο εθνικός προκριματικός για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Eurocosplay που πραγματοποιείται στο Λονδίνο.

11:00-21:30 -Ελληνοαμερικανική Ένωση,  Μασσαλίας 22, Αθήνα  Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος,  Σίνα 31 ,  Αθήνα -Είσοδος ελεύθερη!

Σχολίασε το