Κάνοντας βόλτα στην καλοκαιρινή καυτή Αθήνα, αναζητώντας ένα παράθυρο διαφυγής, ανέβηκα μηχανικά μια ανηφόρα θέλοντας να κοιτάξω την πόλη από ψηλά. Νομίζω όλοι μας λίγο πολύ αναζητούμε κάπου κάπου ένα τοπίο που γαληνεύει το μάτι και απατηλά μας μεταφέρει σε τόπους που δεν θυμίζουν το καθημερινό γκρίζο που αντικρίζουμε.

Το βλέμμα μου έπεσε σε κάποια πέτρινα σκαλοπάτια που θύμιζαν κυκλαδίτικο στενό. Η ταμπέλα στην αρχή των σκαλοπατιών που έγραφε “Μπαλκόνι στις Κυκλάδες” όπως φαντάζεστε, μου κίνησε, και μάλιστα πολύ, το ενδιαφέρον. Δεν είχα παρά να ανέβω τα σκαλιά και να ανακαλύψω αυτό το μπαλκόνι.

Τα παρτέρια με τα ολάνθιστα λουλούδια που συναντούσα στο ανέβασμά μου με μετέφεραν για τα καλά στο Αιγαίο. Μέχρι την κορυφή των σκαλιών είχα ξεχάσει που βρισκόμουν και πως απείχα ελάχιστα από το γραφείο και τις υποχρεώσεις. Όταν δε, τέλειωσε το ανέβασμα, η θέα ομολογουμένως ήταν απερίγραπτη. Μπροστά μου απλωνόταν ολόκληρη η Αθήνα με τρόπο που πραγματικά έμοιαζε μπαλκόνι νησιού αφού διέκρινες μέχρι και τα κύματα της θάλασσας.

 

Το ξύλινο πάτωμα και τα ξύλινα τραπέζια στο χρώμα του νησιώτικου λευκού σε μεταφέρουν αμέσως στο κλίμα του καταστήματος. Ο κ. Άγγελος Κωβαίος με καταγωγή από τη Σχοινούσα έχει επιμεληθεί προσωπικά το χώρο του ώστε να μοιάζει στο νησί του, πράγμα που γίνεται εμφανές όχι μόνο από την διακόσμηση, τις βοκαμβίλιες και το δενδρολίβανο αλλά και από τα ολόφρεσκα ελληνικά ψαρικά και κρεατικά που προσφέρει στους θαμώνες του.

Συνομιλώντας με τις απαιτήσεις του σήμερα αλλά διατηρώντας τις κλασικές ελληνικές αξίες, στα μίνιμαλ τραπέζια του χώρου σερβίρονται κυκλαδίτικη ψαρόσουπα, ξινομυζήθρα και αγριόχορτα Σχοινούσας, κρίταμο τουρσί από την Τήνο, αρσενικό τυρί Νάξου αλλά και σύγχρονες διεθνείς γεύσεις με ελληνική φινέτσα όπως καρμπονάρα με γαριδάκι Σύμης, καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι ημέρας και ταρτάρ τόνου. Όσοι πάλι είστε του κρεατικού, μπορείτε να απολαύσετε ζουμερά φιλέτα με εξαιρετική συνοδεία λαχανικών ή πατάτας.

 

Εγώ σαν νησιώτισσα εξίσου, θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε αχνιστό ψάρι ημέρας και συγκεκριμένα σφυρίδα ή ροφό με λαχανικά κι ένα καλό λευκό κρασί που αφήστε τον κ. Κωβαίο να διαλέξει από την πλούσια κάβα του μαγαζιού.

 

 

 

Και αν έχετε κάποιο χαρμόσυνο γεγονός το οποίο να θέλετε να γιορτάσετε με σύγχρονη και νησιώτικη διάθεση τόσο ο κλειστός αλλά τόσο και ο ανοιχτός χώρος του “Μπαλκονιού στις Κυκλάδες” προσφέρεται για κάθε εκδήλωση χειμώνα και καλοκαίρι.

Αφεθείτε στην απαλή μουσική, μυρίστε τα μεσογειακά αρώματα και γευθείτε τον αφρό της θάλασσας ή λαχταριστά κρεατικά με θέα από το Αιγαίο…

Θα βρείτε το “Μπαλκόνι στις Κυκλάδες” στην οδό Παύλου Μελά, αριθμό 13 στον Καρέα.

 

 

Σχολίασε το