5 γευστικοί συνδυασμοί για απαιτητικούς ουρανίσκους!

Έχεις κανονίσει γεύμα ή δείπνο γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα? Ένα είναι σίγουρο, πρέπει να καταπλήξεις… Εδώ λοιπόν σου έχουμε μαζέψει μια σεβαστή λίστα εδεσμάτων που θα μπορούσαν να εντυπωσιάσουν και τους πιο απαιτητικούς της παρέας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν… γευστικοί συνδυασμοί

Κοτοπιτάκια με τυριά, μανιτάρια και πιπεριές

Υλικά για 40 περίπου τεμάχια

recipe_3734Για την ζύμη:
5 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
2/3 ποτήρι λάδι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 κ.σ αλάτι
2 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Για την γέμιση:
1 στήθος φιλέτο κοτόπουλο(250γρ περίπου)
200γρ διάφορα τυριά τριμμένα (υπάρχει σακουλάκι mix τυριών)
200γρ φέτα τριμμένη
1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
Πιπέρι
2 ασπράδια
2 κρόκους για το άλειμμα

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το μαδάμε με τα χέρια μας.
  • Σε μια λεκάνη βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι ,τα αυγά και λίγο-λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική, που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Παίρνουμε κομματάκια ζύμης, τα ανοίγουμε στο χέρι μας σαν στρογγυλό φύλλο, βάζουμε γέμιση και τα κλείνουμε σε μπαλάκια. Το πατάμε ελαφρά, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο σφολιάτας.

Παϊδάκια με σως μελιού

dw_recipe_lollipop_lamb_chops_rosemary_sauce_hero
Συστατικά:
2 κ.σ μέλι
3 κ.σ Worcestershire σος
2 κ.σ μαλακή μαύρη ζάχαρη
2 κ.σ κορν φλάουρ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κ.σ χυμό πορτοκάλι
Τριμμένο δυόσμο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Κόλιανδρο
Μαύρο Πιπέρι
Δενδρολίβανο ξερό
8 αρνίσια παϊδάκια

POPULAR STORIES  Κινηματογραφικοί ήρωες που θα θυμάσαι για πάντα !

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά – δυόσμο, σκόρδο, κόλιανδρο, πιπέρι, δενδρολίβανο– για να κάνουμε ένα Mixed Grill για αρνίσιο κρέας.
  • Ανακατεύουμε το μέλι με τη Worcestershire σως, τη μαύρη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το πορτοκάλι και το ξύσμα. γευστικοί συνδυασμοί
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα μπαχαρικά με τη σως. Η grill μας είναι έτοιμη.
  • Με ένα πινελάκι περνάμε με τη σως τα παϊδάκια και από τις δύο πλευρές. Ψήνουμε στη σχάρα ή σε grill, γυρίζοντας τα παϊδάκια συχνά όσο καλοψημένα επιθυμούμε.

Χοιρινό με μήλα και μαυροδάφνη

pork

Συστατικά:
1 κιλό με 1200 γρ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
2 μήλα κομμένα στα έξι
3/4 ποτηριού του κρασιού μαυροδάφνη
1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
Χυμό 1/2 λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Μουσκεύετε τα μήλα στη μαυροδάφνη για 5-6 ώρες.
  • Αναμιγνύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τις μπουκιές του χοιρινού κρέατος, να σωταριστούν και να ροδίσουν.
  • Προσθέτετε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
  • Αλείφετε το κρέας με το μείγμα και το τοποθετείτε σε ταψί. Ψήνετε στους 180° για 40 λεπτά.
  • Στραγγίζετε τα φρούτα και τα προσθέτετε στο ταψί μαζί με τις πατάτες, το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
  • Καλύπτετε με το γιαούρτι τις πατάτες και τα μήλα και ψήνετε στους 180° για 40’ περίπου.
  • Σερβίρετε το κρέας μαζί με τη σάλτσα του, τις πατάτες και τα μήλα. γευστικοί συνδυασμοί

Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε δώσει στις μπουκίτσες του κρέατος.

POPULAR STORIES  Συνέντευξη με την Ειρήνη Λοϊσίου, καθηγήτρια της Aerial Yoga

Κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα

f22

Για το κέικ:
250 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια και λίγο ακόμα, λιωμένο, για τη φόρμα
4 αυγά
100 γρ. άχνη ζάχαρη
αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Παράλληλα χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, την αποσύρουμε και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια μικρή, βουτυρωμένη και αλευρωμένη παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ. γευστικοί συνδυασμοί

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί καλά, δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο του κέικ ένα λεπτό μαχαίρι· βγάζοντάς το θα πρέπει να είναι υγρό αλλά χωρίς ίχνη από το μείγμα του γλυκού. Βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να παραμείνει μαλακό και όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε. Η επιφάνειά του θα κάτσει και θα δημιουργηθεί μια λακκούβα, την οποία γεμίζουμε με μαρμελάδα φράουλα. γευστικοί συνδυασμοί

Σοκολατόπιτα

final

Συστατικά:
350 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
225 γραμμ. βούτυρο κομμένο
5 αυγά
300 γραμμ. ζάχαρη
100 γραμμ. Cookies σπασμένα με τα χέρια
250 ml χτυπημένη κρέμα για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
1 φλ. ξύσμα σοκολάτας για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5΄-6΄ μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε τη λιωμένη, χλιαρή πλέον, σοκολάτα στο μείγμα αυγών και απαλά ανακατεύουμε να ενωθούν τα δύο μείγματα.

POPULAR STORIES  Τι καλύτερο απο Burger ?

Τέλος προσθέτουμε τα σπασμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και αδειάζουμε το μους-κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140οC, στον αέρα στη μεσαία σχάρα, για 40΄-45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα και να κάνει σώμα και ελαφριά κρούστα.  Αφήνουμε να κρυώσει για 30΄.

Το σερβίρουμε χλιαρό για να τρέχει η σοκολάτα με χτυπημένη κρέμα γάλακτος στο πλάι και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας. Εάν το αφήσουμε να κρυώσει τελείως, μέσα θα κρατήσει την υγρασία του, αλλά δεν θα τρέχει σοκολάτα.
Μπορούσε να το συνοδεύσουμε με μια μπάλα παγωτό της αρεσκείας μας και να περιχύσουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία σε όλους!

γευστικοί συνδυασμοί

 

Σχολίασε το

Μαίρη Τσάμη

Μαίρη Τσάμη

Είμαι εθισμένη στα νότια προάστια, λατρεύω το shopping, το φαγητό και το μακιγιάζ! Μου αρέσει συνεχώς να ανακαλύπτω νέες γωνιές στην πόλη και καινούργια πράγματα, τα οποία θα μοιράζομαι μαζί σας μέσα από τη στήλη μου στο athensstories.gr!