Athens Bar Show 2016

Athens Bar Show 2016: ένα event, χίλιες γεύσεις. Δεν ήξερε κανείς από που να ξεκινήσει και τι να δοκιμάσει πρώτα σε αυτή την έκθεση ποτών! Βρεθήκαμε και εμείς εκεί, γεμίσαμε πολλές φορές τα ποτήρια μας, εντυπωσιαστήκαμε από όσα μάθαμε για αυτό και σας τα παρουσιάζουμε.

Τον ουρανίσκο μας κέρδισε το Mancino Vermouth. Ένα vermouth φτιαγμένο από τα πιο ποιοτικά συστατικά. Από βότανα, με αγάπη φερμένα από την Ινδία, την Ταϋλάνδη, το Βιετνάμ, την Αγγλία και την Ιταλία από τον διεθνούς φήμης bartender Giancarlo Mancino. Η γεύση του ιδιαίτερη και ικανή να κερδίσει κάθε απαιτητικό λάτρη του vermouth. Οι ειδικοί του »The Bar Seed» δεν παρέλειψαν να μας προτείνουν το Ford’s Gin και να μας οδηγήσουν στην απόλαυση ενός ποιοτικού london dry gin, που κάνει τη διαφορά. Τέλος, δοκιμάσαμε τη σειρά των liquer και cognac της οικογένειας Merlet. Ένα brand παγκοσμίως γνωστό, ήρθε τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα και καθημερινά κερδίζει έδαφος. Μάλιστα, για 2η συνεχόμενη χρονιά, την επομένη του Athens Bar Show, διεξήχθη με επιτυχία ο τελικός Ελλάδας του διαγωνισμού Sidecar by Merlet, μέσω του οποίου ο νικητής θα διεκδικήσει ένα ταξίδι στο Tales of the Cocktail στη Νέα Ορλεάνη.

Όντας γνωστή η δίψα μας για γνώση (!) συνεχίσαμε τις δοκιμές. Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε το λικέρ μαστίχας με λεμόνι της  ελληνικής εταιρείας EVA (Eva Distillery Liqueur Mastic Tears). Το κλασσικό λικέρ μαστίχας ήταν άκρως αρωματικό με γλυκές φρέσκες νότες, ενώ το νέο τους προϊόν, το λικέρ μαστίχας με φυσικό χυμό ροδιού, μας συνεπήρε!

_mg_3415

Η συνεργασία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ- Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ μας προσέφερε ένα junique, συνδυασμό λευκού κρασιού και εκχύλισμα αρκεύθου, ένα δροσερό ποτό με γήινο άρωμα, αλλά και ένα vermouth με 75% βάση το μοσχάτο και το μέλι, ενώ αρωματίζεται με αρτεμισία, περγαμόντο και ποικιλία ελληνικών βοτάνων. Τα απολαμβάνουμε σαν απεριτίφ, σκέτα ή με πάγο.

POPULAR STORIES  H Επιστροφή - The Revenant

Συνεχίσαμε με ένα δροσερό κοκτέιλ από την εταιρεία Skinos, το οποίο περιείχε μαστίχα, tonic, 1 κομματάκι σέλινο και λίγο λεμόνι. Το όνομα αυτού skinos & tonic, ενώ η ποικιλία των κοκτέιλ τους ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη. Athens Bar Show 2016

Μεγάλη έκπληξη μας προκάλεσε το χρυσό πορτοκάλι από την Κέρκυρα που, όπως λένε, φέρνει τύχη, το κουμκουάτ. Η εταιρεία LAZARIDIS DISTILLERY & ARTISAN SWEETS είναι η μοναδική στην Κέρκυρα που κατέχει την πιστοποίηση προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης για το λικέρ αυτό, ενώ ακόμα πιο γλυκό είναι το κουμκουάτ με γάλα. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το λιμοντσέλο με γάλα, ένα γλυκόξινο -όσο πρέπει- λικέρ, ενώ το κοκτέιλ με καμπάρι, κουμκουάτ, σόδα και ροζ γκρέιπφρουτ, μας άφησε πραγματικά άφωνους! Athens Bar Show 2016

Ακόμα και πουρέ φρούτων δοκιμάσαμε. Πουρέδες κόκκινα μούρα, πράσινα φρούτα, εξωτικά φρούτα, πουρέδες εσπεριδοειδή και από καρπούς μόνο από την εταιρεία La Fruitiere. Μία δροσερή και γευστική σειρά κατεψυγμένων προϊόντων, που χρησιμοποιούνται σε κοκτέιλ.

Η εταιρεία Mistermix μας έφτιαξε το κοκτέιλ μάνγκο σαφρον, που περιείχε μάνγκο και φράουλες, χτυπημένα με γιαούρτι και πάγο. Σερβίρεται έτσι, ενώ μπορεί κανείς να προσθέσει αλκοόλ αν το επιθυμεί. Athens Bar Show 2016

Η Havana Club μας σέρβιρε ένα κοκτέιλ με ρούμι, λάιμ και ζάχαρη. Η πιο εύκολη συνταγή, όπως μας είπαν, αλλά με τις πιο δύσκολες απαιτήσεις. Havana, όμως, ίσον εγγύηση, άρα και το συγκεκριμένο κοκτέιλ επιτυχημένο. Athens Bar Show 2016

Μάθαμε και για το καινούριο Johnnie Walker, περιορισμένης έκδοσης. Ωρίμασε 3 χρόνια σε βαρέλια American bourbon και wishky σίκαλης, ενώ έγιναν πάνω από 50 δοκιμές και 200 polls. Johnnie Walker red rye finish, λοιπόν, για τους λάτρες του whisky, πριν εξαντληθεί.

POPULAR STORIES  Λεοντίδες : Mαγευτική Bρoxή Aστεριώv (17/11)

Credits to journalists Ioanna Androniadi, Ioanna Hitiri, Georgia Pirgidou and photographers Dimitris Morezinis, Evans Papaefstathiou, Myrto Giannakena

Athens Bar Show 2016

Σχολίασε το

athensstories.gr

athensstories.gr

Powered With Love by Athens Stories Team! Food | Theater | Cinema | Relationships | Games & More